Кілька порад підприємцю, який вирішив відкрити кав'ярню з нуля і без франшизи. Сьогодні багато людей влаштовують побачення, призначають ділові зустрічі, відпочивають від робочих буднів в будь-якому затишному, стильному, статусному або недорогому місці. Одними з таких місць є досить популярні сьогодні кав'ярні.
 

Міркуємо про те, як відкрити кав'ярню з нуля?


У більшості міст кав'ярні вже встигли завоювати симпатії відвідувачів і стали досить затребуваними у широкої публіки закладами. Успіх нового закладу багато в чому визначається з правильно вибраного місця. Треба розуміти, що вибір "ідеального" місця для кав'ярні може зайняти досить тривалий час.


Для відкриття кав'ярні необхідно шукати місця двох категорій.


Перша категорія - це райони з високою рухливістю населення. Сюди можна включити театри, вокзали, аеропорти, парки, визначні місця. В даних місцях заклад може придбати багато випадкових клієнтів, більшість з яких навряд чи стануть постійними відвідувачами. Хоча деякі з них цілком можуть з'явитися в кав'ярні знову, якщо ще раз відвідають цей район.

Увага! Якщо ви відкриєте кав'ярню між лікарнею і зупинкою, навіть з великим трафіком відвідувачів, місце може виявитися збитковим. Люди або поспішають до родича в лікарню, або додому, на роботу і т.д. Вони не схильні до того, щоб отримати насолоду від горнятка кави. Звертайте увагу на контекст самого трафіку.

Друга категорія - це райони з постійними клієнтами: бізнес-центри, скупчення офісних будівель, університети. Зазвичай наплив відвідувачів буде спостерігатися в робочий час в обідні години. У вечірній час та у вихідні дні на відчутний прибуток розраховувати не доводиться.

Зверніть увагу, що в мегаполісах доцільність відкриття кав'ярні з нуля починається саме з вибору хорошого місця, наприклад, в Києві з цим дуже складно. Іноді сама локація кав'ярні визначає її назву і концепт дизайну.

Як тільки відповідне місце буде знайдено, власник повинен визначити, наскільки велика буде виручка і як вона буде залежати від режиму роботи кав'ярні. Тут теж є кілька критеріїв підрахунків і оцінки ефективності. Про це ми поговоримо наступного разу. Якщо передбачувані показники будуть задовольняти підприємця, то можна сміливо починати нову справу!


 

Якщо Ви налаштовані на відкриття кав'ярні та маєте бажання мінімізувати кількість помилок, скористайтеся манускриптом ЗАПУСКУ КАВ'ЯРНІ, що можна звантажити за посилання нижче.

kak otryt kofeinu

 

Бажаємо вам успішного відкриття вигідного закладу!


Відкриваемо кав`ярню: складаємо меню - читайте тут