Відкриваємо кав'ярню: складаємо меню

Відкриваємо кав'ярню. Як скласти меню.


У продовження серії статей про те, як відкрити кав'ярню з нуля ми переходимо до питання про складання меню. Яким має бути меню? Чого уникати, що включити в асортимент? Ці питання задає собі будь-який підприємець, який бажає запустити кавовий бізнес.
 

Маст-хев в меню кав'ярні


При відкритті закладу має сенс починати з невеликого асортименту. В меню повинно бути представлено кілька традиційних для всіх кав'ярень напоїв: капучино, латте, еспресо і еспрессо-американо. Решту асортименту залежить від можливостей закладу і фантазії власника. Для варіативності меню можливе застосування готових сумішей високої якості, таких як Капучіно Ірландскій Віскі, Тірамісу, гарячий шоколад, какао або застосування різних сиропів до кави: фруктово-ягідного (апельсинового, смородинового, мигдального), ванільного або шоколадного.

skladaemo menu kaviarni

Багато кав'ярні пропонують своїм гостям еспресо з алкогольними добавками. Це можуть бути якісні коньяки або лікери ( "Амаретто", "Бейліс"). Набір напоїв може включати мінеральну воду, сік, міцні напої. Хорошим тоном вважається наявність в меню декількох сортів чорного, трав'яного і зеленого чаю. Подачу чаю необхідно оригінально обставити (порцелянові чашки, спеціальні підноси).


 

Меню: Що запропонувати до кави?



Кав'ярні не виключають класичних трапез, але більшість закладів воліють урізноманітнити меню кондитерськими виробами. В європейських закладах практикується співпраця з кулінарами-любителями, випікати торти і тістечка власного твору.
 


Будьте обережні в рішенні про зміну постачальника кав'ярні!



Немає нічого дивного в тому, що підприємець перебуває в постійному пошуку постачальників. Тут головна порада - не робити різких розворотів. Якщо клієнтам полюбився «Наполеон», який ви пропонуєте, або 100% арабіка смакує відповідно до очікувань, то можливо заміна виробника рецепта призведе до втрати покупця. Тестируйте нових постачальників вводячи в меню не менше 10% нового асортименту. Це дозволить Вам розширювати асортимент поступово, не втрачаючи лояльних покупців


sostavliaem menu kofeini
 

Як оформити меню кав'ярні?



Ще одним важливим моментом є представлення складеного меню відвідувачам закладу.

Існує два основні підходи до складання меню
  • - розкласти меню по столиках
  • - або вивісити його над барною стійкою.


Головна вимога до меню - це ясність і точність в описі асортименту. Важливими моментами є назви напоїв, а також дизайн меню.
 

Ось кілька готових прикладів меню для кав'ярні

 
gotovoe menu dlia kofeini

 

Приклад оформлення меню кав'ярні в паперовому вигляді


 меню для кофени пример

Оформити меню для кав'ярні самостійно


Чи не складно оформити меню кав'ярні самостійно, використовуючи, наприклад, програму Canva. У ній вже є шаблони меню, складені професійними дизайнерами. Вам залишиться тільки вибрати шаблон, змінити ціни і при необхідності асортимент. Лайфхак цього способу ще й в тому, що, приклади меню, представлені в даній програмі можуть підкинути ідею, щодо асортименту в Вашому меню, так би мовити бест практікс


Menu dlia kofeini prostoi primer

кофейня пример меню
Меню кав'ярні над барною стійкою

 меню кофени над барной стойкой


 Menu nad barom
 



Де купити якісну каву і інгредієнти для кавового бізнесу без клопоту?

Ви звичайно ж здогадалися, компанія O`Coffee рада поділитися своїм досвідом і знаннями в цьому питанні)

Залиште заявку на оптовий прайс тут


Бажаємо вам успішного кавового бізнесу та якнайшвидшого повернення інвестицій!


Як відкрити кав`ярню: вибір локації - читайте тут

Прямые поставки с фабрики позволяют нам гарантировать Вам защиту от подделок и доступную цену


 
 
 
 
 


Вам также будет интересно