Відкриваємо кав'ярню. Як скласти меню.
У продовження серії статей про те, як відкрити кав'ярню з нуля ми переходимо до питання про складання меню. Яким має бути меню? Чого уникати, що включити в асортимент? Ці питання задає собі будь-який підприємець, який бажає запустити кавовий бізнес.
Маст-хев в меню кав'ярні
При відкритті закладу має сенс починати з невеликого асортименту. В меню повинно бути представлено кілька традиційних для всіх кав'ярень напоїв: капучино, латте, еспресо і еспрессо-американо. Решту асортименту залежить від можливостей закладу і фантазії власника. Для варіативності меню можливе застосування готових сумішей високої якості, таких як Капучіно Ірландскій Віскі, Тірамісу, гарячий шоколад, какао або застосування різних сиропів до кави: фруктово-ягідного (апельсинового, смородинового, мигдального), ванільного або шоколадного.
Багато кав'ярні пропонують своїм гостям еспресо з алкогольними добавками. Це можуть бути якісні коньяки або лікери ( "Амаретто", "Бейліс"). Набір напоїв може включати мінеральну воду, сік, міцні напої. Хорошим тоном вважається наявність в меню декількох сортів чорного, трав'яного і зеленого чаю. Подачу чаю необхідно оригінально обставити (порцелянові чашки, спеціальні підноси).
що можна звантажити за посиланням нижче.
Меню: Що запропонувати до кави?
Кав'ярні не виключають класичних трапез, але більшість закладів воліють урізноманітнити меню кондитерськими виробами. В європейських закладах практикується співпраця з кулінарами-любителями, випікати торти і тістечка власного твору.
Будьте обережні в рішенні про зміну постачальника кав'ярні!
Немає нічого дивного в тому, що підприємець перебуває в постійному пошуку постачальників. Тут головна порада - не робити різких розворотів. Якщо клієнтам полюбився «Наполеон», який ви пропонуєте, або 100% арабіка смакує відповідно до очікувань, то можливо заміна виробника рецепта призведе до втрати покупця. Тестируйте нових постачальників вводячи в меню не менше 10% нового асортименту. Це дозволить Вам розширювати асортимент поступово, не втрачаючи лояльних покупців
Як оформити меню кав'ярні?
Ще одним важливим моментом є представлення складеного меню відвідувачам закладу.
Існує два основні підходи до складання меню
- - розкласти меню по столиках
- - або вивісити його над барною стійкою.
Головна вимога до меню - це ясність і точність в описі асортименту. Важливими моментами є назви напоїв, а також дизайн меню.
Ось кілька готових прикладів меню для кав'ярні
Приклад оформлення меню кав'ярні в паперовому вигляді
Оформити меню для кав'ярні самостійно
Чи не складно оформити меню кав'ярні самостійно, використовуючи, наприклад, програму Canva. У ній вже є шаблони меню, складені професійними дизайнерами. Вам залишиться тільки вибрати шаблон, змінити ціни і при необхідності асортимент. Лайфхак цього способу ще й в тому, що, приклади меню, представлені в даній програмі можуть підкинути ідею, щодо асортименту в Вашому меню, так би мовити бест практікс
Меню кав'ярні над барною стійкою
Де купити якісну каву і інгредієнти для кавового бізнесу без клопоту?
Ви звичайно ж здогадалися, компанія O`Coffee рада поділитися своїм досвідом і знаннями в цьому питанні)
Залиште заявку на оптовий прайс тут
Як відкрити кав`ярню: вибір локації - читайте тут