👉 Як правильно заварювати каву в чашці

    
👉 Як приготувати  смачну каву в турці по-турецьки

    
👉 Готовим дома кави у френч-пресі. Рецепт від профі

    
👉 Кава в гейзерке

    
👉 Як приготувати каву в аеропрессе будинку

 

Як правильно заварювати каву в чашці

 

Кава в чашці - цей рецепт найпростіший, які не потребують складних приготувань і спеціального обладнання, крім кавомолки. Він викликає скептичне ставлення у професіоналів, але дійсно любимо багатьма. А щоб дізнатися, як правильно заварити каву в чашці, необхідно запам'ятати не хитру послідовність і кілька правил
Включаємо чайник (і улюблений трек) Беремо чашку з товстого фарфору - вона довше зберігає тепло.
Кава. 1-2 чайні ложки на чашку. Його помел повинен бути максимально дрібним. Зайве говорити, що якісна кава, будь то арабіка або робуста, доставить більше задоволення. Для цього способу заварювання ми рекомендуємо арабіку в зернах Café Crema від Pelican Rouge або через брак кавомолки підійдуть мелені купажі кави, спеціально фасовані в невеликі упаковки для збереження смаку та аромату
Вода. Повинна бути близько 95С. Чи не окріп. Заливаємо кави водою. Накриваємо блюдцем.
 
Чекаємо 5 хвилин
 
Даємо напою трохи охолонути, трек голосніше, погляд у вікно, п'ємо!
 


 

Як приготувати смачну каву в турці по-турецьки

 
Кава в турці варять з XVI століття, це чудовий спосіб отримати чашку міцної і ароматного напою вдома
 
Поставити на мінімальний вогонь на плиті порожню джезву і прогрійте її протягом 40 секунд;
Кава. Насипати на дно 102 ложки меленої кави, додати цукор. Дати цій порошкової суміші злегка нагрітися.
 
Вода. Повинна бути холодною. Заповнюємо турку так, щоб до вузької частини залишалося близько 1,5 сантиметрів;
Варимо до появи пінки, знімаємо з вогню. Коли шапка осіла, знову нагріваємо. Повторюємо процедуру 2-3 рази
Готовий напій розливають по чашках. Ми залишаємо на 60 секунд, щоб осіла гуща.
Готово!

 

Кава у френч-пресі

 

Рецепт від профі Андрія Терешкова, шеф-бариста Camera Obscura засновника SEIZE THE IMPRESS (підгледіли в його інстаграм)
 
Ідеальна дозування: 6 гр кави на 100 мл води
процес:
Молимо кави, розмір помелу - трохи більше середнього. Як сахарок.
Засипаємо каву у френч.
Заливаємо гарячу воду [99-100 градусів], розмішуємо ложкою, ставимо таймер на 4 хв.
Таймер задзвонив - розмішуємо акуратно ще разок [головне - зламати кірку, що утворилася зверху]
На 6 хвилині плавно опускаємо сіточку, готово!

 

Кава в гейзерке

 

Якщо вдома з усіх кавових штуковин у вас є тільки гейзер і трохи намолотили кави, то цей рецепт спеціально для вас!
Кава. Берете ~ 14 гр дрібно змеленого кави. (Для гастрономічного різноманітності можна взяти набір меленої кави Pelican Rouge) Цієї кількості приблизно вистачить, щоб засипати весь металевий фільтр.
Вода. Наливаєте 250 мл гарячої води в нижню колбу.
Готуємо. Ставите на середній вогонь і чекаєте, поки з отвору, який знаходиться на боці кавоварки, не піде пар, і кавоварка не почнеться трохи посвистувати. Це вкаже Вам на те, що води в нижній колбі не залишилося, а весь кави перетік в верхню частину мокко.
- переливати в чашку (і).
 
 


Рецепт заварювання кави в аеропрессе

 

Нам знадобиться:
- Аеропресс
- Фільтри
- Чайник і вода :)
- Кава
- Телефон з таймером
 
Включаємо чайник. Поки зберемо аеропресс, він закипить і трохи охолоне до потрібної t (~ 95 градусів).
Кладемо фільтр в ситечко, проливаємо теплою водою, закручуємо сіточку на аеропрессе.
Всю конструкцію ставимо на чашку.
Кладемо мелену каву в аеропресс - столову ложку з гіркою (не величезна, але і не маленькою), ~ 15-17 м
Включаємо таймер і одночасно заливаємо воду до кружечка з цифрою 4 на самому аеропрессе.
Перемішуємо ложкою так, щоб весь кави точно змочити, закриваємо поршнем, щоб гумова його частина щільно закривала аеропресс (щоб повітря не надходило), і залишаємо все це на 1: 00-1: 15 хв.
В кінці відкриваємо поршень, ще раз перемішуємо (не перестаратися) і тепер уже продавлюємо кави до кінця.
 
Даємо напою трохи охолонути, п'ємо

 

Тепер ви знаєте, як приготувати каву вдома без кавомашини.

Бережіть себе!