Колд-брю : готуємо дома


Рецепт концентрату для колд-брю, який можна розвести тоніком, водою, апельсиновим соком.
Співвідношення: 1гр кави до 5,5-6 гр води.
550 мл води на 100 гр меленої кави.
Помел великий, як на френч-прес або чашку, трохи крупніше тростинного цукру.

Заливаємо мелену каву свіжою чистою водою кімнатної t, прибираємо в холодильник на 12 год.
Після - відфільтровує концентрат будь-яким способом.
Розбавляємо готовий концентрат в співвідношенні 1к3: менше концентрату, більше води (тоніка / соку).

* «Зливайте» концентрат вчасно - якщо зерно занадто довго контактує з водою - кава буде гірчити.
** Можна відразу засипати каву в паперовий фільтр, залити водою, через 12год дістати фільтр з зерном з ємності і дати стекти.