Сирне тісто відрізняється від звичайного вологістю і ніжністю. Саме тому соковита сирна паска виграла конкурс серед всіх великодніх пасок, які ми розглядали у якості прикраси свята Пасхи в цьому році.
Отже, ми збираємося спекти паску в духовці. Рецепт наш з сиром, родзинками та іншими сухофруктами.
Підготовка: Приготувати форми. Металеві змастити олією (без запаху), якщо бляшані, то на дно укласти пергамент. Паперові - змащувати не потрібно нічим. Промити і висушити рушником родзинки, і інші цукати або горіхи.
Активне час приготування: 50 хвилин
Час відпочинку (коли тісто підходить) - 3 години
Для рецепта паски нам знадобляться наступні інгредієнти
Домовимося, що 1 склянка = 250мл
ІНГРЕДІЄНТИ:
Опара:
1/4 склянки тепле молоко або 1 ст ложка сухого молока Regilait розведена в теплій воді (1/4 склянки)
2ст. л. борошно (просіяти)
1ч. л. цукор
25 г свіжі дріжджі (пресовані) або можна 10г сухих
ТІСТО для соковитої паски:
250г сир (жирний і кислий, буде супер)
50г вершкове масло (розм'якшеного)
2 шт. яйця
2 шт. жовтки
2ст. два рази просіяти
2 / 3ст. цукор
2/3 год. л. сіль
Ванільний цукор або ваніль
Начинка: суміш з родзинок, кураги, сушених ягід і фруктів, фісташки.
Приготування опари для паски.
Необхідно поєднати молоко з дріжджами, цукром, борошном, розмішати та поставити в тепле місце, поки опара не збільшиться в 3-4 рази. Поглядайте за нею, опара може піднятися і за 15 хвилин.
Приготування тіста для паски.
1. Збити яйця з цукром 10-15хв до пишності
2. Сир покласти у велику ємність. У сир влити
- розтоплене масло,
- збиті яйця,
- піднялася опару,
- додати сіль і ваніль,
- добре перемішати.
3. Двічі просіяти борошно, додати в масу. Починаємо вимішувати мінімум 25 хвилин ... маркером буде, коли тісто довго тримається в витягнутому положенні (якщо його підняти лопаткою), та не обривається .... і воно як і раніше липке.
Якщо у Вас є хлібопічка, вона з цим питанням відмінно впорається.
4. Додаємо в тісто родзинки, сушені ягоди та фрукти, горіхи
5. Змочити руки рослинною олією (без запаху) і руками наповнити форми для паски на 1/2 їх висоти.
6. Прямо в формах поставити на 3 години в тепле місце. Накрити плівкою або рушником. Тісто підходить до повної висоти форми
7. Випікати при 200 * С - 10 хвилин. Потім зменшити температуру до 180 * С близько 40 хвилин. Час розрахований на два паски діаметром 13 см. Якщо у Вас маленькі форми (розміром з банку згущеного молока), час випікання потрібно скоротити.
8. Поки духовка дуже гаряча на верхівки пасок збризніть водою і дайте постояти в духовці 10-15 хвилин. Потім висунути з духовки, звільнити від форм і акуратно перекласти на бочок в більшу ємність (каструля), вистелену рушником. Накрити каструлю тонким рушником і кришкою.
9. Ніжна паска з сиром та родзинками готова. Залишилося тільки прикрасити її. Ви можете приготувати глазур збивши білки з цукровою пудрою. Таким чином прикрашені паски потрібно буде ще раз поставити в духовку для запікання глазурі.
Інший спосіб приготування глазурі без яєць і без запікання, на основі сухого молока Regilait.
Змішайте 20 г сухого знежиреного молока Régilait і цукрову пудру. Додати 20 мл теплої води і добре перемішати.
Сухе молоко Regilait можна придбати тут
Інші швидкі і смачні рецепти тут